Međunarodni sajam inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva održao se u Iloku od 31.ožujka  i 1. travnja 2023. godine. Sajam organizira Udruga inovatora Nikola Tesla, uz suorganizaciju Grada Iloka, Hrvatske zajednice inovatora i Srednje škole Ilok. Na sajmu  se promoviraju  inovacije, autori gotovih proizvoda, inovativnih i kreativnih rješenja, tehničkog stvaralaštva svih uzrasta, te maturalnih radova u svim poljima gospodarstva. Na Inventumu aktivno sudjeluje preko 250 učesnika sa preko 150 izložaka, predavači i voditelji radionica.

Na sajmu smo predstavili projekt „Pametni uzgoj biljaka.“ Projekt je nastao u suradnji Medicinske škole Karlovac i I. tehničke škole Tesla iz Zagreba. Predstavili su ga učenici Dora Fember ( 1. razred Medicinske škole) i Lovre Brkljača ( 3. razred I. tehničke škole), pod vodstvom mentora  Sanje Penić, prof. biologije i kemije, izvrstan savjetnik i Ružice Lončar, prof. geografije, savjetnik.

Nakon prosudbe ocjenjivačkog suda projekt je nagrađen zlatnom medaljom i diplomom za inovativnost . Osim ovog priznanja, dobili smo još dvije zlatne medalje i priznanja od inovatora iz Rumunjske i Mađarske, koji su također prisustvovali Inventumu.

Zahvaljujemo organizatorima na dva prekrasna dana provedena u njihovoj Županiji.

 

Skip to content