Mladi grada Karlovca uključit će se danas u globalnu akciju V-day i zaplesati na Starom placu protiv nasilja nad ženama, djevojkama i djevojčicama u svijetu. Početak je u 14 sati, a u slučaju kiše održat će se ispred Karlovčanke.

 

Ovaj događaj u Karlovac su “donijeli” volonteri Udruge osoba s invaliditetom Karlovačke županije priključivši se tako svjetskoj Kampanji “Milijarda ustaje” zajedno s mrežom udruga koje se bave borbom protiv nasilja nad ženama i zaštitom ženskih ljudskih prava.

“MILIJARDA USTAJE ZA PRAVDU poziv je svim ženama, muškarcima, mladima i starima na miran protest 14. veljače 2014. godine. Ideja je da se protesti širom svijeta održe ispred institucija/objekata u kojima s pravom očekujemo pravdu – ispred sudova, policijskih stanica, zgrada državne administracije, obrazovnih institucija, poslovnih zgrada, prostora ugroženih velikim zagađenjem, vjerskih objekata, stambenih četvrti ili jednostavno na mjestima javnih okupljanja na kojima žene zaslužuju osjećati se sigurnima, ali to često nisu”, poručuju iz Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske.

(Tekst preuzet s portala Radio Mrežnice)

Skip to content