Natjecanje se održavalo u Vinkovcima, od 3. do 6. svibnja 2017. godine. Angela je predstavila rad pod naslovom: „Plutajući mikrofiti kao bioindikatori otpadnih voda“.

Pravo na sudjelovanje na Državnom natjecanju ostvaruju učenici koji su na Županijskom natjecanju zadovoljili uvjete, a čiji je rad dobio pozitivnu recenziju.

Učenica je na Županijskom natjecanju pisala ispit znanja iz biologije za 3. razred gimnazije i predstavila naš projekt. Državno povjerenstvo vrši selekciju radova, pa je od 64 prijavljenih tema na natjecanje pozvano 25 radova, 13 iz srednjih škola i 12 iz osnovnih škola.

Bili smo jedini predstavnici iz strukovne škole.

Natjecanje je obuhvaćalo 4 kategorije: ocjenu rukopisa, razgovora s članovima Državnog povjerenstva, prezentaciju rada i plakat.

Angela je u velikoj konkurenciji postigla 4. mjesto u državi.

Jedina je od prisutnih učenika dobila još dvije nagrade: nagradu za najbolji eko projekt i nagradu za najbolji plakat po izboru mentora.

Još nas očekuje i Ljetna škola na Visu u Komiži na kojoj ćemo predstaviti isti projekt u okviru međunarodne organizacije južno istočnih mediteranskih zemalja SEMEP.

Na Vis putujemo 8. srpnja ove godine.

Sanja Penić, prof. savjetnik

Skip to content