Poštovani,

U sklopu globalnog pokreta Let’s do it! World Cleanup 2013 u Hrvatskoj se po drugi puta provodi kampanja Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš, koja će 20. travnja 2013., ponovo okupiti volontere u zajedničkoj akciji čišćenja.

Kampanja ima za cilj podizanje svijesti građana Hrvatske o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada te motiviranja i podizanja svijesti svih građana o važnosti očuvanja okoliša pri čemu svatko od nas ima svoju ulogu, a kulminacija kampanje je akcija čišćenja nepravilno odbačenog otpada u travnju 2013. godine.

Sudjelovanje djece i mladih imalo je veliki utjecaj na rezultate prošlogodišnje akcije. Prošle godine sudjelovalo je 145 obrazovnih institucija s preko 18.000 učenika! Ukupno 41.588 registriranih volontera iz svih hrvatskih županija uspjelo je zajednički očistiti 3.750 t otpada, što znači da kada se male ruke slože sve se može. Aktivno sudjelovanje najmlađih inspiracija je i odraslima da daju svoj obol.

Senzibiliziranje djece i mladih na probleme u zaštiti okoliša i prirode su izuzetno važni. Ukoliko želite pozivamo Vas da nam pošaljete crtice o proaktivnom sudjelovanju učenika uključenih u izvannastavne aktivnosti (ako što su ekolozi, novinari, foto i video grupe i sl.) u svrhu promocije kampanje. Materijali će se, u dogovoru s učenicima, koristiti i za potrebe kampanje.

Obrazovne institucije, prema svojim mogućnostima, mogu sudjelovati i dan prije akcije, u petak 19. travnja 2013., čišćenjem okoliša u okolici svoje škole, a mogući su i dogovori za čišćenje i lokacija divljih odlagališta otpada udaljenih od samih obrazovnih institucija.

Više informacija o akciji, kontakte te obrasce za sudjelovanje možete pronaći u dokumentu u privitku, kao i na internetskoj stranici www.zelena-cistka.org, a direktne upite možete uputiti na skole@zelena-cistka.org.

Molimo Vas da ispunite i obrazac za škole:

Obrazac za prijavu dana akcije čišćenja:

https://docs.google.com/forms/d/1JN1IdDJ9OwucGTlLGj38aJ_P7QMgJ3DmGByo4xrGxrI/viewform

Obrazac za prijavu podataka nakon dana akcije čišćenja:

https://docs.google.com/forms/d/1k3-8GVw0CTeaCUmf5DzalXutpeNtXEyiw7_atfsYdiI/viewform

 

Promotivne materijale za tisak možete preuzeti na slijedećem linku:
https://docs.google.com/folder/d/0B_sQLsOW611_a3lPc21ST3IxSzg/edit?usp=sharing

Ukoliko su Vam potrebne bilo kakve dodatne informacije,stojimo Vam na raspolaganju.

 

Srdačan pozdrav,


Klaudia Kik-Sirotić

Skip to content