Svečana promocija odgojitelja, učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i odgajatelja u zvanje mentora i savjetnika, kojoj je prisustvovala i naša profesorica Sanja Penić, održana je 6. listopada 2017. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Program je vodila Danijela Trbović, a priznanja su uručili ministrica znanosti, obrazovanja i sporta dr. sc. Blaženka Divjak i ravnateljica AZOO-a  Jadranka Žarković-Pečenković, prof.

Profesorica Sanja Penić po drugi puta je promovirana u zvanje profesora savjetnika! Čestitamo našoj profesorici!

Profesorica Sanja Penić radi u Medicinskoj školi Karlovac od 1998. godine. Iste godine diplomirala je biologiju i kemiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Tijekom svoje karijere kontinuirano se usavršavala u struci i znanosti te je prisustvovala i izlagala na mnogobrojnim skupovima od kojih su najvažniji navedeni u prilogu.

Od 2014. godine do danas održava edukativne radionice na Veleučilištu u Karlovcu za osnovnoškolske, srednjoškolske i odrasle polaznike. Od 2015. godine radi u učilištu „Pouka“ na osposobljavanju i usavršavanju odraslih polaznika i održava pripreme za državnu maturu.

Redoviti je član Županijskog povjerenstva za natjecanje iz biologije.

Koautorica je udžbenika za 1. razred gimnazije za nastavnike biologije „Živi svijet 1: Od molekule do organizma te priručnika istog naziva te je od 2009. do 2012. godine održavala stručna predavanja u organizaciji izdavačke kuće Profil na temu “Anoreksija i bulimija”. Koautor je priručnika za nastavnike i stručne suradnike u srednjoj školi “Zdravstveni odgoj”.

Od 2011. godine uključena je u akciju praćenja stanja (monitoring) kockavice u suradnji s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Karlovačke županije “Natura viva”.

Od 2003. do 2007. godine nakon završenog seminara za voditelje programa MEMOAIDS-II “Edukacija vršnjaka u prevenciji HIV/AIDS-a za adolescente” aktivno je sudjelovala u provedbi programa u Medicinskoj školi Karlovac.

Od 2006. godine do danas voditeljica je Županijskog stručnog vijeća Karlovačke županije. Godine 2012. po prvi puta napreduje u zvanje profesor savjetnik.

U dva navrata je sudjelovala na Ljetnoj školi SEMEP-a, u Komiži na Visu, gdje je s učenicom Angelom Jajčević predstavila projekt “Vodena leća – prirodni pročišćivač voda” i “Može li leća pročistiti sirutku”, a bila je i mentor učenicima u prekograničnom projektu MLADIEKOIN.

Članica je Državnog povjerenstva za provedbu natjecanja iz biologije učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2013./2014.

Od 2009. do 2012. godine članica je Državnog povjerenstva za provedbu Ekološkog kviza „Lijepa naša“ učenika osnovnih i srednjih škola.

Godine 2004. ekipa učenika kojoj je bila mentor osvojila je 2. mjesto na Državnom natjecanju Ekološki kviz “Lijepa naša”, a u travnju 2008. godine dobila je priznanje za osvojeno 1. mjesto na istom natjecanju.

Ove godine bila je mentor učenici Angeli Jajčević koja je u Vinkovcima na Državnom natjecanju iz biologije u kategoriji samostalni istraživački rad osvojila 4. mjesto.

Još jednom čestitamo našoj profesorici te joj želimo puno daljnjeg uspjeha u radu!

Priloženi dokumenti:prilog

Skip to content