eTwinning project “Zdrava hrana svakog dana”

(autorice projekta: Petrunjela Krajačić, Marijana Radić)

Mentori projekta u Medicinskoj školi Karlovac:
Sanja Penić, prof.savj I Marijana Puljak Lukšić  dipl.med.techn

U projekt  su uključeni učenici 3.b razreda Medinske škole Karlovac, zanimanja medicinska sestra opće njege/ medicinski tehničar opće njege. Naša škola priključila se u studenom 2021. Projekt završava u kolovozu 2022.
U projekt je uključeno 14 nastavnika i 22 učenika. Uz našu školu, uključene su i Srednja škola Ilok, Ugostiteljsko turistička škola Osijek , Srednja škola Vrbovec i dvije osnovne škole.
O projektu:

Realizacijom ovog projekta rješavat će se problem prehrane odnosno pretilosti djece koji je u alarmantnom porastu u Hrvatskoj i svijetu. Hrvatska je sedma u Europi po stopi djece s prevelikom tjelesnom masom. Samo 56 % djece doručkuje tijekom tjedna, 76 % ih ne jede dovoljno povrća, a 66 % voća, dok se tjelesnom aktivnošću svakog dana bavi samo 30 % dječaka i 17 % djevojčica.

Tijekom projekta razvijat će se svijest učenika o hrani kao osnovnoj životnoj potrebi, o zdravoj i uravnoteženoj prehrani te o problemu gladi u suvremenom svijetu. Učenici će kroz različite aktivnosti (istraživanje, suradničko učenje, igru, radionice, pisano i likovno stvaralaštvo i izradu digitalnih sadržaja) tijekom nastavne godine obrađivati razne teme vezane uz prehranu i zdravlje. Projekt je rezultat suradničkog učenja učitelja tijekom Webučionice autorice Sandre Vuk.

Ciljevi
Cilj projekt je razvijanje svijesti učenika o hrani kao osnovnoj životnoj potrebi, o zdravoj i uravnoteženoj prehrani te o problemu gladi u suvremenom svijetu. Učenici će kroz različite aktivnosti (istraživanje, suradničko učenje, igru, radionice, pisano i likovno stvaralaštvo i izradu digitalnih sadržaja) tijekom nastavne godine obrađivati razne teme vezane uz prehranu i zdravlje.

Aktivnosti

Provedene aktivnosti će bit dostupne na Twinspaceu, webu i facebook stranci škole. Nastali zajednički materijal će biti javno dostupan. Organizirat će se i završni evaluacijski webinar.

Nakon prikupljenih suglasnosti roditelja za sudjelovanje na projektu, učenici 3. b razreda predstavili su se kratkim videom. Link: https://bit.ly/MSKLC3bpredstavljanje

Učenici su izradili primjere loga I izabrali najbolji. Za izradu loga koristili su program Canva.

Proveli smo anketu o prehrambenim navikama učenika naše škole.Iz rezultata je vidljivo da više od 70% učenika tijekom odmora konzumira pekarske proizvode.

Budući da je jedan od ciljeva projekta promijeniti prehrambene navike učenika imali smo i prezentaciju mini projekta: Pet dana bez jednostavnih ugljikohidrata , učenika 5 -tih razreda naše škole pod vodstvom mentorice  Marije Maležić mag.clin.nut.  https://twinspace.etwinning.net/204610/materials/files

Učenici su napravili i intervju s vlasnicom OPG-a Humić. https://bit.ly/inervjuOPGI

eTwinning_project_Zdrava_hrana_svakog_dana_

Aktivnosti_-_Zdrava_hrana[564]

Skip to content